Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Тяло » Липосукция

Липосукция

Липосукция, липоскулптура


На практика нищо не може да замени силуета и тонуса на стегнатото тяло с активен режим и редовна физическа активност. Атрактивните и атлетични крака се характеризират с меки и плавни линии от стройните, стегнати бедра до деликатните глезени. Основната форма при това плавно преминаване би трябвало да бъде определена от наличните кости и мускули, а не и от покриващата ги мазнина.

Всъщност точно това е и предмета на процедурата Липосукция, при която през малки отвори, разположени на ключови место по тялото се отстранява ненужното количество мазнина. Глезените, прасците и колената на всяка дама са особено видими и важни за нас от естетична гледна точка. Натрупванията около талията, корема, ханша и бедрата също са труден проблем за решаване, предвид факта, че не реагират на диети и упражнения. Местата, на които се отлагат мазнините при всеки са хормонално обусловени, но за щастие могат лесно да бъдат отстранени с помощта на процедурата Липосукция.

Липосукцията има най-добри резултати при пациенти с тегло, близко до нормалното за височината им. Затова и основната цел при Липосукция не е общо отслабване, а отстраняване на мазнините от проблемните зони, които не се поддават на диети и упражнения. Такива например са: коремната област, ханша, паласките, външната и вътрешната страна на бедрата, коленете, глезените и брадичката.

Липосукцията е призвана да даде трайни подобрения в контура на тялото ни и да подобри пропорциите. При всички обаче Липосукцията трябва да се превърне в първата стъпка по посока намаляване на телесното тегло, в стимул за по-активен и здравословен начин на живот.

Процедурата


Процедурата Липосукция е една от най-често извършваните в клиника "Нефертити" и представлява отстраняване на мазнини, локализирани в мастните депа, които се разбиват и изсмукват. Доц. д-р Емил Георгиев извайва контура на тялото, при което излишните натрупвания изчезват, а силуетът добива нови, по-съвършени пропорции.

Продължителност: 60-120 минути

Анестезия: Липосукцията се извършва с епидурална или обща анестезия. Пациента може да се прибере у дома или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Пациентите рядко изпитват болка след Липосукцията, която при нужда успешно се контролира с медикаменти; усещане като за мускулна треска за 2-3 дни

Синини: появяват се рядко

Отток: 3-6 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 6 и повече седмици 
Превръзки и конци: за 5-7 дни
Ежедневни ангажименти и работа: Връщане към работа без физическа активност-1 седмица, с физическа активност 10-14 дни
Физически упражнения: след 2 седмици
Краен резултат: приблизително 2-4 месеца

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

 

Виж още - Често Задавани ВъпросиФото галерия