Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Бюст » Повдигане на бюст

Повдигане на бюст

Повдигане на бюст


Фактори като бременост, кърмене, резки вариации в теглото и намалената еластичност на кожата с възрастта влияят на формата и плътността на бюста на всяка жена. Именно затова интервенциита за повдигане на бюст и насочена съществено да подобри външния вид и формата на бюста. Процедурата цели лифтиране на тъканите, пре-позициониране на ареолата и по-добра форма. Важно е да се знае, че чистото повдигане на бюста може да подобри очертанията на бюста, но не може да го направи по-голям. Единствено ако се съчетаят процедурите на повдигане и увеличаване на бюста с импланти може да се демонстрира такъв резултат.

Проблемът с отпускането на бюста, може да се реши или с концентрично повдигане, като разрезът е около самата ареола, или с техника, при която се прави разрез под формата на буквата Т, в областта на банела и към зърното. Към първото решение се прибягва, когато бюста е сравнително малък и не много отпуснат, а към второто, ако отпускането е значително.

Процедурата


Доц. д-р Емил Георгиев отстранява излишната кожа, повдига и моделира бюст с по-добра форма, стегнат и плътен. Ареолите се позиционират на ново по-високо ниво, като могат едновременно с това да бъдат намалени.

Продължителност: 60-90 минути

Анестезия: В зависимост от показанията и желанието на пациента се извършва с локална или обща анестезия. Пациентката може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка:
Пациентките рядко изпитват болка, която при нужда успешно се контролира с медикаменти, лек дискомфорт за 2-3 дни
Отток: 4-8 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 8 и повече седмици
Синини: появяват се рядко
Превръзки и конци: за 10-14 дни
Ежедневни ангажименти и работа: Връщане към работа без физическа активност-1 седмица, с физическа активност 10-14 дни
Физически упражнения: след 3 седмици
Краен резултат: приблизително 2-4 месеца

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

Фото галерия