Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Бюст » Гинекомастия

Гинекомастия

Гинекомастия


Медицинският термин за наличието на бюст при мъжете е гинекомастия. Причината не е изяснена напълно, но се смята, че хормонални промени, приемането на анаболи, употреба на алкохол, наркотици и др. способстват за тази промяна. Това състояние се характеризира с нарастване на млечната жлеза и тъканите около нея, което води до емоционален и естетически дискомфорт. Хиругическия подход е без алтернатива за решаването на този проблем.

Процедурата


 Доц. д-р Емил Георгиев отстранява излишната тъкан от проблемната зона чрез липосукция или стандартна хирургична техника. Постигнатият нов силует подобрява съществено външния вид на пациентите и тяхното самочувствие, като решава проблема веднъж завинаги.

Продължителност: 40-60 минути

Анестезия: Извършва се с локална или обща анестезия. Пациента може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Пациентите рядко изпитват болка, която при нужда успешно се контролира с медикаменти, лек дискомфорт за 2-3 дни
Отток: 3-6 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 6 и повече седмици
Синини: появяват се рядко
Превръзки и конци: за 5-7 дни
Ежедневни ангажименти и работа: Връщане към работа без физическа активност-1 седмица, с физическа активност 10-14 дни
Физически упражнения: след 4 седмици
Краен резултат: приблизително 2-4 месеца

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

Фото галерия