Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Лице » Ринопластика

Ринопластика

Ринопластика


Операцията на нос или Ринопластика е една от най-често изпълняваните процедури в нашата клиника. В ръцете на опитен и квалифициран пластичен хирург, Ринопластиката може коренно да промени вашия външен вид, да коригира вродени или придобити дефекти на дишането.

Ринопластиката води до значително подобряване общата визия на лицето и самочуствието на пациента. Ако не сте доволни от носа си, искате да промените големината или формата му, да отстраните гърбицата, да стесните ноздрите, да повдигнете върха и той да стане малък и прав или леко чип, то ние можем да ви помогнем.

Доц. д-р Емил Георгиев ще дискутира с вас структурата на носа и вашите предпочитания. Ще ви предложи най-добрия вариант за Ринопластика, която да балансира чертите на лицето. С помощта на компютър ще симулира вашия нов външен вид, големина и форма на носа след бъдещата Ринопластика.

Противно на общоприетите схващания възрастта не е ограничение. Ринопластиката се прави както на младежи и девойки на 14 и повече години, чиито родители не искат децата им да развият комплекси поради генетична семейна черта, така и на 50 - 60-годишни дами и господа.

Все пак, Ринопластиката остава една от най-сложните операции в областта на пластичната и естетична хирургия. Независимо дали се предприема по естетически съображения или по медицински показания, към нея трябва да се подходи с отговорност и внимание. Ефекта от промяната е видим от пръв поглед и остава с вас цял живот. Само изборът на пластичен хирург със значителен професионален опит и реноме в областта е може да ви гарантира желаните резултати.

 

 

Процедурата


По време на Ринопластиката, Доц. д-р Емил Георгиев прави малки разрези във вътрешността на ноздрите, след което точно и прецизно  моделира носа, намалява дължината, отстранява гърбицата, стеснява върха на носа. В хода на ринопластиката, ако има необходимост, се отпушват носните ходове и се симетризира носната преградата.

Продължителност: 30-60 минути

Анестезия: В зависимост от показанията и желанието на пациента Ринопластиката се извършва с локална или обща анестезия. Пациента може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Няма болка, усещане за тежест и лек дискомфорт за 2-3 дни
Синини: 3-7 дни
Отток: 4-12 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство до 12 седмици
Превръзки: за 7-12 дни
Ежедневни ангажименти и работа: Връщане към работа без физическа активност- след 10-14 дни; с физическа активност -21 дни
Физически натоварвания и фитнес: след 2 седмици
 
Краен резултат: приблизително 3 - 6 месеца. Въпреки че след свалянето на гипсовата превръзка, вече ще имате представа как ще изглежда носа Ви след оперцията, до края на 3-6 месец все още ще настъпват малки и постепенни промени. Особеност на тъканите около носа е, че след Ринопластиката се изисква повече време, за да спаднат окончателно.
 
Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.
 
Виж още - Често Задавани Въпроси:
 

Фото галерия