Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Лице » Фейс лифтинг

Фейс лифтинг

Фейс лифтинг


С годините меките тъкани на лицето се отпускат и по него се появяват все по-дълбоки бръчки. Към неблагоприятните фактори, способстващи за остаряването, спадат и неразумното излагане на слънце, честите промени в теглото, генетичното наследство. Четири са компонентите, които Доц д-р Емил Георгиев трябва да оцени преди да ви препоръча една или друга техника за конкретната подмладяваща процедура: тонус на кожата, наличие на подкожна мазнина, тонус на лицевите мускули и структура на костите.

За максимално добър резултат операцията може да се комбинира с горен фейслифтинг, корекция на клепачите, попълване или третиране на дребните бръчки. В много случаи заедно с лифтинга на лицето се прави и лифтинг на шията, при което излишната кожа се отстранява или опъва встрани и нагоре, през разрези около ушите, а мускулите на долната челюст и врата се стягат.

Двойната брадичка може да бъде отстранена в рамките на същата операция посредством изсмукване на мазнините (липосукция).

Процедурата


Доц Д-р Емил Георгиев отстранява излишната кожа и мазнина, стяга мускулите и пре-позиционира кожата обратно на процесите на гравитация. Фейс-лифтингът редуцира белезите на стареене в средната и долна част на лицето, смекчава средно изразени и дълбоки назолабиални бръчки и е в състояние да върне времето назад с 5 - 7 години.

Продължителност: 60-120 минути

Анестезия: Извършва се с обща анестезия. Пациента може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Болка за 3-4 дни, която успешно се контролира с медикаменти
Синини: 5-7 дни
Отток: 4-8 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 8 и повече седмици
Превръзки и конци: за 7-14 дни
Ежедневни ангажименти и работа:  Връщане към работа без физическа активност- след 10-14 дни; с физическа активност 21 дни

Физически натоварвания и фитнес: след 3 седмици

Краен резултат: приблизително 3 - 6 месеца

Резултатите от интервенцията са индивидуални и въпреки че траят с години, не са в състояние да спрат процесите на остаряване.

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

Фото галерия