Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Лице » Долен лифтинг

Долен лифтинг

Долен лифтинг / Лифтинг на шия


С напредването на възрастта кожата ни се отпуска и загубва постепенно тонуса и еластичността си. В действителност, при някои хора дори на по-млада възраст се случва да се отпускат мускулите в областта на шията и да се локализира мазнина. Тази процедура се нарича платизмапластика и изпълнена самостоятелно или в комбинация с друга подмладяваща процедура съществено редуцира признаците на стареене.

Процедурата


През малки разрези на кожата, Доц д-р Емил Георгиев отстранява слой подкожна мазнина и стяга мускулите на шията.

Продължителност: 60-90 минути

Анестезия: Извършва се с обща анестезия. Пациента може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Пациентите рядко изпитват болка, която при нужда успешно се контролира с медикаменти, лек дискомфорт за 2-3 дни
Синини: появяват се рядко, за 3-5 дни
Отток: 3-6 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 6 и повече седмици
Превръзки и конци: за 5-7 дни
Ежедневни ангажименти и работа:
Връщане към работа без физическа активност- след 10-14 дни; с физическа активност 21 дни
Физически натоварвания и фитнес: след 3 седмици
Краен резултат: приблизително 3 - 6 месеца.
Резултатите от интервенцията са индивидуални и въпреки че траят с години, не са в състояние да спрат процесите на остаряване.

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.