Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Лице » Ботокс терапия

Ботокс терапия

Ботокс терапия / Botox, Dysport, Vistabel /


Ботокс терапията / Botox, Dysport, Vistabel / е предназначена да въздейства върху мимическите бръчки. Линиите които се появяват между веждите, около очите или хоризонталните на челото всъщност са резултат от движението на мускулите през годините. Може би сте чували израза “чувствата са изписани на лицето ти”. Когато сте гневни или ядосани – вие свивате веждите си. В дълбочина – мускулите ви се свиват, с което се създава бръчка на повърхността на кожата. След години тези бръчки стават все по-изразени.


За дамите, при които кожата е много по-деликатна и тънка, бръчките стават изразени на относително млада възраст. За щастие вече има начин, при който тези бръчки се блокират поне за определен период от време. Терапията с Ботокс / Botox / може видимо да изглади и смекчи средно или ясно изразени гневни бръчки. Подобрението се видимо само след няколко дни и Botox - ефекта трае обикновено 4-8 месеца. Примамливото в терапията с Ботокс / Botox / е именно факта, че инжектирането трае около 5 минути и след 1 час можете да сте на работа.


След една терапия с Ботокс / Botox /, вие ще виждате в огледалото съществено подобрение в областите на бръчките, но всички останало по лицето ще си бъде същото. С поставянето на Ботокс / Botox /, изражението Ви ще стане много по-лъчезарно, погледа - открит и приветлив. Вие все така ще можете да се чумерите или смеете с очи, но без да свивате вежди и без се появяват досадните бръчки.  Дори ако не продължите с поставянето на Ботокс, лицето  и бръчките ви ще се възстановят точно така, както сте изглеждали преди поставянето на Ботокс. Но най-сърдечно Ви уверяваме, чe след като откриете Ботокс ефекта и лицето Ви стане много по-свежо, ведро и гладко, ще се радвате на всяка среща с огледалото и вашето ново-Аз.

Ботокс терапията е истинската превенция в борбата с бръчките. Поставянето на Ботокс в млада възраст ще съхрани Вашата кожа свежа и млада.  А е много по-лесно да се предотврати появата им, отколкото да се опитваме да ги премахнем по-късно. Действайте преди линиите по лицето и бръчките да се появят!Процедурата


Инжектирането на Ботокс / Botox, Dysport, Vistabel / представлява няколко леки убождания, извършени с прецизна точност от Доц. Д-р Емил Георгиев. Въздействието на Ботокса прави невъзможно съкращаването на съответни мускули за известен период от време и така се възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки. Ботокс се прилага най-успешно на следните зони:


  • гневна бръчка между веждите
  • бръчки около очите тип «пачи крак»
  • хоризонтални линии на челото

Време за възстановяване:

Болка: Няма болка, лек дискомфорт за 1 час
Синини: появяват се рядко
Отток: 2-4 часа
Превръзки: няма
Ежедневни ангажименти и работа: без откъсване от работа
Време за поява на ефекта: 2-7 дни
Трайност на ефекта: за 4-8 месеца

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.Виж още - Често Задавани Въпроси